Η Λίλα Μπακλέση μιλά στο neolaia.gr
Με αφορμή τον ρόλο της ως παρουσιάστρια της Εναλλακτικής Σκηνής του TEDxAthens, η ηθοποιός Λίλα Μπακλέση μας μίλησε για τις αλλαγές στον εαυτό μας και τον κόσμο!

Φέτος η Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γιορτάζει τα 10 χρόνια από την γέννηση του TEDxAthens εστιάζοντας στον πυρήνα της ύπαρξής μας, τη διάδραση.

Πάνελ ομιλητών, παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, αυτοσχεδιασμός… και όλα αυτά μέσα από το πρίσμα της άμεσης σύνδεσης συμμετεχόντων και ομιλητών.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τι είναι αυτό που σε έκανε να θες να συμμετάσχεις στο φετινό TEDxAthens;

Νομίζω η διαρκής ανάγκη μου να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να με εμπνεύσουν ήταν καταλυτικός παράγοντας στην απόφασή μου να γίνω μέρος του TEDxAthens.

“Η μοναδική σταθερά της ζωής μας είναι η αλλαγή” μας υπενθυμίζει το φετινό θέμα. Αυτό για εσένα είναι μία ελπιδοφόρα ή ανησυχητική διαπίστωση;

Αλλαγή για εμένα σημαίνει εξέλιξη, άρα μόνο θετικά μπορώ να δω αυτή τη διαπίστωση. Εξελισσόμαστε μέσα στις σχέσεις μας με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συντρόφους μας, τους συνεργάτες μας. Το θέμα είναι να αναγνωρίσουμε και να συμφιλιωθούμε με τις αλλαγές που συντελούνται στην καθημερινότητά μας αλλά και στην πάροδο των χρόνων, ώστε να γίνουμε εμείς, συνειδητά, η κινητήριος δύναμη που θα μας οδηγήσει στην βέλτιστη εκδοχή του εαυτού μας.

Πιστεύεις ότι υπάρχει ένα σημείο τομής στη ζωή, που μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε; Αν ναι, υπήρξε για εσένα μία τέτοια στιγμή;

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια στιγμή στη ζωή μας. Για εμένα μια από αυτές τις στιγμές (γιατί πιστεύω υπάρχουν αρκετές) ήταν η απόφασή μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με την υποκριτική.

Αν μπορούσες αύριο κιόλας να αλλάξεις ένα μονάχα πράγμα στην κοινωνία, ποιο θα ήταν αυτό;

Θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη κατανόηση σε σχέση με τη διαφορετικότητα. Ίσως έτσι καταφέρναμε να σώσουμε την κοινωνία μας από τον εκφασισμό που μας χτυπά με δειλά αλλά σταθερά βήματα την πόρτα.

Ποια είναι η προσωπική σου “εικόνα” για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας σε 10 χρόνια;

Επιλέγω να σκέφτομαι θετικά και να πιστεύω με όλο μου το είναι ότι σε 10 χρόνια από τώρα όλα θα είναι καλύτερα. Αν το αναλύσω περισσότερο δυστυχώς κάνει την εμφάνισή της η απαισιόδοξη πλευρά μου.

Αν θέλετε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του TEDxAthens εξασφαλίστε σήμερα το εισιτήριό σας!

Φωτογραφίες: Πάνος Κόφφας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1